Jeszcze na placu czy bazarze można kupić owoce agrestu. A jeśli macie pod ręką drzewo wiśni i w dodatku lubicie robić przetwory, polecam przepis rodem z kuchni rosyjskiej na carską konfiturę.
Chętnym polecam filmik w języku rosyjskim, a poniżej znajdziecie opis całego przepisu krok po kroku:
Przepis na carską konfiturę z agrestu
Składniki:
1 kg agrestu
1 kg cukru
50 g świeżych liści wiśni
200 ml wody
Wsypujemy połowę cukru i całość mieszamy, aż do momentu otrzymania jednorodnego płynu.
Następnie znów stawiamy konfiturę na ogniu, zagotowujemy i gotujemy przez kolejne 10 minut na wolnym ogniu. Później odstawiamy do pełnego wystygnięcia.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.